Cüneyt Otomotiv

0

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

0

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Genel Check-Up

Aracın genel durumuyla ilgili bilgi sahibi olmak için mutlaka yapılmalı.

Randevu AL

    Check-up: arabanızın çeşitli donanımlarının ve mekanik parçalarının kontrol edildiği, ayrıca bilgisayarlı sistemlerce herhangi bir arıza olup olmadığının tarandığı bir genel kontrol işlemidir.

    Check-up yaptırmanın faydaları ?

    Tıpkı insan sağlığı gibi arabanızında tüm işlevlerini yerine getirebilmesi son derece önemlidir. Kısa sürede yapılan Check-up işlemi sayesinde arabanızın tüm arızalarını listeleyebilir, böylelikle daha büyük sorunlara sebep olmaktan kurtulmul olabilirsiniz.

    Check-up işleminde neler yapılmaktadır ?

    Check-up işlemleri çok detaylı ve bilgisayarlı kontrollerle yapılmaktadır. Fren sistemi, ateşleme sistemi, ön arka amortisör ve salıncakların düzeni, lastik ve sıvı kontrolleri, bilgisayar destekli arıza tespiti, arıza kodu silme, servis ışığı sıfırlama, akü şarj kontrolü, filtre kontrolleri gibi bir çok işlem ister kapınızın önünde, isterseniz de Benz Otomotiv garajında yaptırabilirsiniz.

    Fren sistemi kontrolü: Arabanızın fren sisteminde bulunan; fren merkezi, fren balataları, fren diskleri, fren hortumları ve fren sıvıları gibi bir çok parçanın kontrolleri gerçekleştirilmektedir. Ateşleme sistemi: Abanızın doğru ateşleme yapması hiç şüphesiz yakıt ekonomisi ve motor performansı açısından önemlidir. Bu kontrollerde; yakıt hortumları, yakıt filtresi, enjektörler, bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini detaylı bir şekilde incelenmektedir. Ön, arka amortisör ve salıncaklar: Konfor ve güvelik açısından amortisörlerin durumu ve alt düzenin durumu önemlidir. Amortisörlerin aşınmışlıkları, salıncakların gevşek olup olmadığı, salıncakların şekillerinde bir bozukluk olup olmadığı, yayların özelliğini kaybedip kaybetmediği detaylı bir kontrolden geçirilmektedir. Lastik kontrolleri: Lastiklerin durumu sürüş güvenliği ve konforu açısından önemli unsurlardandır. Benz Otomotiv Check-up işleminde lastiklerinizin diş kalınlığı, aşınmışlık seviyeleri, son kullanma tarihleri değerlendirilerek değişip değişmemesi gerektiği konusunda size bilgi verilmektedir. Sıvı kontrolleri: Arabanızda olan motor yağı, antifriz, silecek suyu, fren yağıi direksiyon hidrolik yağı gibi bir çok sıvı kontrol edilip eksik olanlar tamamlanmaktadır. Bilgisayar destekli arıza tespiti: Arabanız, bilgisayarlı arıza tespiti sayesinde bir çok elektronik kontrolden geçirilerek bilinmeyen bir arızası olup olmadığına bakılıyor. Arıza ışığı söndürme ve servis ışığı söndürme: Arabanızda elektronik aksamdan kayaklanan bir çok arıza olabilmektedir. Bunlar arabanızın gösterge panelindeki ekranda arıza veya uyarı şeklinde görülebilmektedir. Bu durum bazen arıza olmaması halinde bile yaşanabilmektedir. Özellikle servis işlemleri sonrası ve periyodik bakım sonrasında yanan bu ışıklar özel bilgisayarlı sistemler sayesinde kısa bir süre içerisinde söndürülmektedir. Akü şarj kontrolü: Arabanızın aküsünün sıvı durumu ve voltaj durumu özel aletlerle ölçülüp herhangi bir aksilik olup olmadığu kontrol edilmektedir. Filtre kontrolleri: Arabanızın en önemli parçalarından olan: yağ, hava ve polen filtreleri çeşitli kontrollerden geçirilerek temizlenmektedir. Bu işlemler neticesinde arabanızın detaylı kontrolleri gerçekleşmiş olmaktadır. Bu sayede içiniz rahat bir şekilde arabanızı kullanmaya devam etmeniz sağlanmaktadır.

    En Son Haberler

    Antifriz Ne İşe Yarar,Ne Zaman Kullanılır ?
    Aralık 13, 2022
    Debriyaj Balatası Değişimi Ne Zaman Yapılmalıdır?
    Aralık 9, 2022
    Motor Yağı Ne Zaman Değiştirilmeli ?
    Kasım 9, 2022